Om Sofie

SofieStenervik

Lite kort:

Sofie är en själfull singer/songwriter från Skåne. Soundet är akustiskt med huvudinstrumenten gitarr, piano och stråkar. Låtarnas fokus är vackra melodier och kärnfulla texter. Spelar egna, men också andras låtar med personlig prägel.

Lite längre:

Jag började spela fiol som 7-åring efter att min Morfar Hugo, gammal speleman, introducerat mig för instrumentet. Jag sneglade också tidigt mot det stora, mörkbruna pianot hemma i vardagsrummet och klinkade fram några slags harmonier med stor entusiasm. Efter fiollektioner och spel i orkestrar på Kommunala Musikskolan i Lund blev det musikgymnasium och ännu mer klassiskt; körsång, kammarorkester och symfoniorkester. Jag började ta sånglektioner och testade på allt från gammal jazz, till musikal och klassiska sånger. Här någonstans föddes också det som kommit att bli det som är idag. En längtan efter att skapa något nytt, en frihet i musiken där jag får göra vad jag vill; egna låtar med personliga texter och vackra, ibland snåriga, snirkliga melodier.
Sista året på gymnasiet skrev jag mängder av låtar av vis-popkaraktär på svenska, spelade på bland annat Kulturen i Lund och medverkade i musiktävlingen Musik Direkt på Mejeriet i Lund.

2009 började jag på en singer/songwriterutbildning på Kulturama i Stockholm. Ett kreativt år av skrivande, spelande och sjungande. Ett år av röstövningar, scenframställning, gitarrlektioner och möten med olika musikstilar och musikälskande människor. En ny stil växte fram, jag började skriva mer texter på engelska och varva mer mellan gitarr och piano som kompinstrument. Fiolen fick hänga med och började användas flitigt i olika produktioner.

Idag spelar jag både egna och andras låtar på diverse scener och privata tillställningar; bröllop och fester. Jag älskar att sjunga, spela och skapa musik. Jag älskar att musiken kan förmedla så mycket känslor, sådant som kan vara svårt att uttrycka på något annat sätt. Och jag älskar att få möjlighet att beröra människor med min musik och min sång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s