Höst

Hösten är en perfekt låtskrivartid. Det är något inbyggt i hösten som gör att man får en kreativ nyandning på nåt sätt. Låtuppslag singlar ner med löven i parken och strofer kommer flygandes med krispiga vindar från havet. Man blir poetisk av att bara sticka ut näsan och andas.

Jag har två låtprojekt framför mig.

Ett uppslag som en god vän och jag pratade om under djupa diskussioner och som känns som ett givet låtstoff. Känslan av att gå runt i en vardag, i allt man måste, som ett skal som trampar runt men med en längtan efter att få leva ut i det man älskar. Känslan av att man inte är sig själv, fullt ut, i en tillvaro full av förväntningar och press på att det är allvar, att man har ett ansvar, att det helt enkelt inte ska vara lätt.

Och så ett uppdrag som kan tyckas simpelt, men som jag tror kan bli en riktig utmaning: Att skriva någonting glatt. Jag reflekterar inte så ofta över detta, men när jag tänker efter så berör mina låtar oftast allvarliga ämnen, det känns viktigt att ha det djupet för mig. Jag vill inte skriva något glättigt. Och melankolin ligger nära, den bara finns där naturligt i mitt låtskrivande. Men på samma gång – man kan väl skriva något glatt som samtidigt har tyngd – eller? Detta, mina vänner, ska jag ta reda på! Ni är inbjudna att ta del av processen. Och resultatet.

Nu, när hösten kryper allt närmre inpå, antar jag utmaningen.

Höst på Ön

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s